Vă dorim un Crăciun fericit și responsabil publicat în Idei. Afaceri. Investiții. | Tag-uri: , , ,

Sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape și odată cu ele a început și goana după un brad de Crăciun!

Un copac absoarbe o medie de 1 tonă CO2 pe an, o persoană în Europa produce anual o medie de 7 tone de CO2. Anul acesta Romsilva a anunțat că vor comercializa 82.000 brazi de Crăciun, la aceștia adăugându-se cei proveniți din ocoluri silvice private și cei tăiați ilegal. Până în 15 decembrie poliția a confiscat aproximativ 8.000 de brazi tăiați ilegal.

Este foarte important, dacă achiziționăm brazi tăiați,  să ne asigurăm că aceștia au fost recoltați legal, aceștia fiind tăiați fie din pepiniere fie din regenerări naturale cu densitate excesivă.

Alternativele pentru brazii tăiați ar fi :

  • brazi artificiali : au avantajul că pot fi folosiți mai mulți ani la rând,  având dezavantajul că  sunt confecționați din materiale ne-ecologice.
  • brazi în ghiveci :  avantajul este că pot fi folosiți mai mulți ani,dezavantajele ar fi prețul destul de ridicat și îngrijirea specială de care este nevoi.
  • brazi  neconvenționali: avantajele sunt că puteți transforma orice obiect din casa dumneavoastră într-un „brad” și veți fi admirat de foarte mulți vizitatori

Vă prezentăm câteva dintre aceste soluții neconvenționale:

 

 

Comentarii nu sunt permise.