Unu(1) Mai Creativ publicat în Idei. Afaceri. Investiții. | Tag-uri: , ,

Se apropie 1 Mai, zi liberă, care „în credința populară” înseamnă începutul sezonului estival.  Anul acesta 1 mai, după cum sigur știți, este marțea iar mulți probabil își vor lua și ziua de luni liberă pentru un mini concediu de 4 zile.

Pe lângă destinația de bază pentru această zi, litoralul, și celălate destinați clasice pentru vacanțe, îndrăznim să vă facem câteva recomandări pentru destinații mai puțin uzitate dar foarte spectaculoase:

Munți Mehedinți zona Ponoarele

Munții Mehedinți sun cunoscuți în primul rând pentru peșterile lor, totuși la început de mai în zona comunei Ponoarele atenția este atrasă de pădurea de liliac ce înflorește în această perioadă! Pe lângă pădurea de liliac în zonă mai puteți vizita:

  • Podul lui Dumnezeu , unul dintre cele doar 3 poduri naturale din lume.
  • Peștera Ponoare
  • Lacul Zaton – lac temporar

Bisericile săsești fortificate de pe valea Hârtibaciului.

Zonă mai puțin cunoscută și umblată, valea Hârtibaciului este presărată de sate săsești, fiecare având câte o biserică fortificată. Pe această vale s-au dezvoltat și foarte multe ferme bio, acestea oferind și posibilitatea de cazare.

Munții Măcinului

Dacă tot mergeți la mare, v-ați putea gândi la o tură în cei mai vechi munți de pe teritoriul României. Aceștia au la momentul actual înălțimile unor dealuri, trasele pentru drumeție fiind foarte accesibile ca lungime și dificultate.

Defileul Dunării

Este cuprins între Moldova Nouă și Orșova, este practic poarta de intrare a Dunării în țară. Defileul este presărat de mănăstiri și peșteri. Se pot efectua croaziere pe Dunăre între cele două Cazane, iar dacă doriți să mai parcurgeți 100 km aveți posibilitatea unei excursii pe prima cale ferată din România: Oravița – Anina

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Merita sa calatoresti spre locuri pe care nu le-ai vazut pana atunci. Pot spune ca am ajuns in cateva din aceste locatii, mi-au placut foarte mult.. fiecare are frumusetile ei… anul acesta sper sa descopar mai mult Valea Hartibaciului cu bisericile fortificate :)