Topul investiţiilor în timp de criză publicat în Idei. Afaceri. Investiții. | Tag-uri:

Actuala criză economică ne-a învăţat că lăcomia şi dorinţa de a obtine profituri uriaşe fără prea multă oboseală nu ne ajută să facem bani în mod „sănătos”. Chiar dacă regulile jocului erau ştiute, totuşi investitorii s-au dovedit excesiv de entuziasmaţi şi s-au aruncat înspre acele investiţii sau instrumente financiare care puteau să le tripleze banii într-un timp extrem de scurt.

Noile reguli ale jocului impun o atenţie sporită asupra gradului de lichiditate al activelor  cumpărate, dar mai ales asupra riscului. Pentru o mai bună administrare a riscului, oamenii de afaceri încearcă pe cât posibil să îşi diversifice investiţiile, pe modelul “nu ţine toate ouăle în acelaşi coş”. Pentru investitorii la bursă însă, lucrurile sunt delicate, „Diversificarea, de exemplu, este considerată drept cel mai bun antidot al riscului, însă este doar un concept teoretic, pentru că pe timp de criză toate acţiunile scad, fiind corelate între ele în proporţie de 50%. Astfel că un investitor se protejează prin diversificare doar atunci când există acţiuni care nu scad, lucru care nu s-a întâmplat anul trecut pe piaţa românească” (Nicolae Pascu – Preşedintele societăţii de administrare STK Financial).

Pentru moment speculaţiile financiare au fost lăsate în umbră, majoritatea investitorilor orientându-se spre acele investiţii care aduc beneficii pe termen lung. Iata un top al celor mai populare investiţii pe timp de criză economică:

  1. Investiţa în terenuri agricole (aici ne referim la terenurile care produc)
  2. Investiţia în aur, obiecte de artă şi de colecţie
  3. Investiţia în obligatiuni şi titluri de stat
  4. Investiţia în fonduri de investiţii
  5. Investiţia la Bursă

Investiţia la bursă în perioade de criză economică prezintă avantajul posibilităţii de a cumpăra foarte ieftin, însă trebuie să ţii cont de faptul că şi această investiţie trebuie văzută pe termen lung. Nu uita să te documentezi serios cu privire la acţiunile pe care intenţionezi să le achiziţionezi. Cere sfatul specialiştilor în domeniu.

Indiferent de modul în care ai ales să investeşti, trebuie permanent să fii la curent cu ştirile din piaţă, să te consulţi cu persoanele specializate şi foarte important, să ai la îndemână un plan de exit (ieşire) în cazul în care lucrurile nu decurg aşa cum ar fi trebuit. Iţi dorim să Fii CreativCuBanii tăi, în condiţii de prudenţă!

Sursa: Business Magazin, Adevărul, Gettingmoneywise.com (foto)
 

Comentarii nu sunt permise.