Să mai citim și cărți publicat în Idei. Afaceri. Investiții. | Tag-uri: , , , ,

Înainte de a recomanda câteva cărți, să enumerăm câteva motive pentru a citi constant cărți de business:

  • Te autoeduci
  • Îți dezvolți deprinderea de căuta soluții și oportunități
  • cărțile de business îți oferă multe idei
  • O să înveţi lucruri noi care te vor ajuta la muncă, în viaţa de zi cu zi şi în interacţiunile cu ceilalţi
  • Îţi vei dezvolta gândirea
  • Vei învăța să ai o privire de ansamblu
  • Îţi vei crea un obicei care te ajută să creşti
  • Vei învăţa lucruri pe care alţii nu le vor cunoaşte sau nu vor ştii cum să le aplice

Antreprenoriat. Drumul de la idee către oportunități și succes în afaceri, Marius Ghenea

„Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunităţi şi succes în afaceri” nu conține rețete, dar „este un material foarte util de carte de antreprenoriat, care sa fie un fel de ghid sau  manual nu doar pentru cei care sunt deja antreprenori, ci și pentru cei care se gândesc acum pe ce cale sa meargă în continuare” (Marius Ghenea).

Triburi,  Seth Godin

Un trib este un grup de oameni care au un interes comun, o modalitate de comunicare şi un lider. Timp de milioane de ani, oamenii au căutat să facă parte dintr-un trib sau altul, fie el religios, etnic, politic sau muzical.Acum internetul a eliminat limitele geografice şi financiare, iar datorită reţelelor de socializare şi blogurilor, unui trib îi e mai uşor ca oricând să capete mai mulţi adepţi. În plus, datorită lor creşte numărul de triburi noi.

Bilblia Vânzărilor, Jeffrey Gitomer

Jeffrey Gitomer are un stil foarte practic și simplu de a explica tot ceea ce ține de știința vânzărilor, astfel încât oricine poate sa tragă învățăminte prețioase de acolo.Dacă lucrezi în vânzări, marketing, PR sau te interesează realitatea propriei vieți, este o carte care nu ar trebui să-ți lipsească.

Noile reguli de marketing și PR David Meerman Scott

Noile reguli de marketing şi PR arată cum poate fi folosit potenţialul pe care internetul îl oferă companiilor mici, organizaţiilor nonprofit, antreprenorilor, organizaţiilor politice, consultanţilor, trupelor rock şi chiar bisericilor. Vestea bună pe care o aduce David Meerman Scott este că prin mesaje bine gândite, care nu presupun bugete uriaşe, se poate ajunge la o nişă de cumpărători până acum neglijată.

Funky Business Jonas Ridderstrale si Kjell Nordstrom

Funky Business e mai degrabă o carte ce încearcă să atace fundamentele business-ului la nivel global, macro, decât un „manual” de management.

Arta Vânzărilor, Zig Zigglar

O carte scrisa pentru cei „din linia intai” din orice afacere: cei care fac vânzările.

Zig Ziglar spune că a înțeles ce înseamnă vânzările în momentul în care, copil fiind, a văzut un vânzător de Biblii care, atunci când un potențial client i-a spus că n-are bani să cumpere una, a întins Cartea Sfântă spre el și l-a rugat, cu o voce stinsă: „Pune mâna aici și mai spune o dată, te rog…”

Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe, de Marshal Goldsmith

Cum obțin oamenii de succes și mai mult succes !
Marshall Goldsmith punctează cu precizie în cartea sa 20 de defecte care ne împiedică să evoluam, care pun în pericol carierele de succes ale anumitor lideri, precum și obiectivele personale – a avea o căsnicie reușita sau a fi un bun părinte. Poate un mic defect – un comportament pe care abia dacă îl conștientizați – este singurul lucru care va ține departe de locul unde doriți să ajungeți. S-ar putea ca exact acel comportament căruia voi credite că îi datorați locul unde vă aflați acum să fie cel care vă împiedică să mergeți mai departe.

Pe spatele șervețelului, Dan Roam

Soluţiile şi ideile din Pe spatele şerveţelului sunt inspirate de descoperiri ştiinţifice de ultimă oră. Ele vin după douăzeci de ani de experienţă în studiul metodelor vizuale pentru rezolvarea problemelor. Iar instrumentele propuse sunt la îndemâna oricui, pentru că se bazează pe lucruri pe care le facem cu toţii în mod natural în fiecare zi, fără se ne dăm seama: privim, vedem, ne imaginăm. Dan Roam demonstrează că toţi oamenii au darul gândirii vizuale, chiar şi cei care se jură că nu se pricep deloc la desen.

Acestea ar fi doar câteva dintre cărțile care vă pot ajuta să vă dezvoltați. De asemenea dacă aveți recomandări nu ezitați să le împărtășiți cu noi.

Spor la citit!

 

Comentarii nu sunt permise.