Să fim eficienți! publicat în Sanatate financiara | Tag-uri: , , ,

De câte ori nu v-ți fi dorit să mai aveți o jumătate de oră în plus pentru a:

  • termia un document
  • pregăti o ședință
  • ajunge la o întâlnire cu un client

Realitatea este că timpul există și este suficient. Care este problema atunci? Defapt problema nu este una ci sunt două:

  1. managementul timpului
  2. eficiența

Da, aceste două nu sunt unul și același lucru, deși așa la prima vedere. Într adevăr există o strânsă legătură între cele două probleme. De dorit este să ajungem să fim eficienți, pentru aceasta trebuie să avem un management al timpului foarte bun.

Faptul că avem un management al timpului foarte bun nu ne garantează că suntem și eficienți.

O să vă prezentăm mai jos câteva sfaturi pentru a fi eficienți:

1. Organizează-ți timpul

Fă-ți o agendă cu lucrurile care le ai de făcut în perioada următoare, prioritizează-le. În tabelul de mai jos este un model foarte bun de a-ți prioritiza sarcinile:

 

Important

Neimportant
Urgent Ocupă-te acum Deleagă

Nu este urgent

Programează

uită

După ce ai determinat natura task-urilor după acest model trece-le într-un „To Do List”. Pentru aceasta poți folosi clasica agendă sau diverse programe: sticky notes (post it -uri electronice), google task , etc.

2. Organizează-ți spațiul de lucru:

Într-un spațiu de lucru organizat îți va fi ușor să găsești ceea ce ai nevoie. Mai greu este până îți organizezi spațiul prima dată. Prin spațiul de lucru ne referim atât la masa de lucru cât și la fișierele de pe calculator sau din dulap.

3 Setează-ți obiective

Este foarte important să știm unde vrem să ajungem și ce vrem să realizăm. După ce ți-ai setat obiectivele notează-le pe postit-uri pe cele mai importante și lipește-le în locuri vizibile:

  • monitorul calculatorului
  • oglinda din baie

3.Trezește-te de dimineață.

Lucrează ziua nu noaptea!Începe ziua făcând 10minute exerciții fizice și citind 15 minute. Te vei simți mult mai bine după aceea și vei începe ziua bine dispus.Nu sări peste micul dejun! Își va oferi energie pentru întreaga zi.

4.Realizează o sarcină importantă lunea. Luni trebuie să crească iarba!

Este foarte motivant să începi săptămâna cu o realizare importantă. Folosește-te de ziua de luni ca de o trambulină pentru întreaga săptămână

5. Ziua de vineri nu este pentru a aștepta week end-ul!

Încheie săptămâna prin realizarea altei sarcini importante, îți va da un sentiment de împlinire. Pregătește-ți terenul pentru ziua de luni, te vei simți mult mai liniștit în week end și te vei putea bucura cu adevărat de timpul tău liber.

6.Încheie-ți sarcinile la servici!

Nu îți lua de lucru acasă! Ai nevoie de timp să te odihnești. Vei vedea că vei lucra mai cu spor dacă în loc să faci ceva pentru servici vei citi o carte de dezvoltare personală!

7.Apelează la serviciile uni coach.

Acesta va analiza ce faci bine și ce nu, îți va da uneltele potrivite personalități și activități tale! De asemenea va fi mintea rece care va observ ce progrese faci (sau nu).

Să fiți eficienți!

 

Comentarii nu sunt permise.