Revista presei 7 – 11 Noiembrie 2011 publicat în Știri și analize | Tag-uri:

Fiscul a pus sechestru pe halele și birourile Nokia de la Jucu

 

Sursa: www.evz.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus sechestru pe câteva hale ale companiei Nokia de din comuna Jucu din județul Cluj.

Măsura a fost luată din cauza unor taxe vamale neplătite în sumă de aproximativ 10 milioane de dolari, descoperite în urma unui control la compania finlandeză.

Asupra bunurilor companiei Nokia România au fost instituite măsuri asigurătorii, în baza Codului de procedură fiscală și, în aceste condiții, compania nu are voie să-și înstrăineze patrimoniul, a declarat Sorin Blejnar, președintele ANAF.

 

TVA devine cheltuială eligibilă pentru proiectele cu fonduri europene

sursa: www.wall-street.ro

Taxa pe valoarea adăugată aferentă proiectelor UE va fi declarată începând cu anul viitor drept cheltuială eligibilă și suportată din fonduri comunitare, dar numai pentru contractele care vor fi încheiate după 1 ianuarie 2012, putând fi stabilite și programe exceptate de la eligibilitatea TVA.

Pesimismul a durat o singură zi pe SIF-uri. Restul acțiunilor, încă în recuperare

sursa: www.wall-street.ro

Bursa de la București a scăzut cu 0,47%, într-o piață în care acțiunile SIF-urilor au înregistrat creșteri cuprinse între 2,3% și 4,7%, în timp ce lichiditatea a continuat să fie asigurată în principal de tranzacțiile cu acțiunile Fondului Proprietatea (FP).

Transelectrica – profit de aproape 30 de ori mai mare decât anul trect

sursa: www.bursa.ro

Compania naţională de transport al energiei electrice Transelectrica a anunţat că a înregistrat pierderi de 25 de milioane de lei în trimestrul trei al acestui an, dar după primele nouă luni profitul net al companiei a ajuns la 153,4 milioane de lei, de aproape 30 de ori peste câştigul raportat în perioada similară a anului anterior, când se raporta un profit net de 5,1 milioane de lei, se arată în raportul financiar remis Bursei de Valori Bucureşti.

Croația va semna tratatul de aderare la Uniunea Europeană la 9 decembrie

sursa: www.hotnews.ro

Premierul croat Jadranka Kosor a declarat joi că țara sa va semna la 9 decembrie la Bruxelles tratatul pentru aderarea la Uniunea Europeană, care ar trebui să aibă loc în 2013.

Medvedev și Obama vor discuta despre scutul antirachetă la summitul din Honolulu

sursa: www.hotnews.ro

Președintele rus Dmitry Medvedev și omologul său american Barack Obama vor discuta despre sistemul de apărare antirachetă în cadrul summitului Asia-Pacific Economic Cooperation ce va avea loc la Honolulu între 11-13 noiembrie.

Oscilații la bursele din Europa

sursa: www.bursa.ro

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, în prima parte a zilei, după ce Italia a reuşit să vândă certificate de trezorerie în ţinta stabilită. Ulterior, însă, acestea au mai pierdut teren, odată cu declinul cotaţiilor materiilor prime.


 

Comentarii nu sunt permise.