Revista presei 26-30 septembrie publicat în Știri și analize | Tag-uri:

Ce spun Mark Mobius si Greg Konieczny la un an de la preluarea mandatului de administrare a Fondului Proprietatea

Sursa: Economictimes.ro

„Viitorul Fondului Proprietatea (FP) arată promiţător, mai ales în contextul în care Guvernul intenţionează să crească eficienţa şi transparenţa companiilor controlate de stat din portofoliu prin oferte primare sau secundare şi numirea unor echipe de manageri profesionişti”, a declarat Mark Mobius, preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, la un an de la preluarea mandatului de administrare a FP.

De ce închide Nokia fabrica din România

Sursa: Money.ro

Răspunsul simplu: pentru că Nokia a pierdut lupta pe segmentul smartphone, telefoanele scumpe după care se dau acum în vânt consumatorii, iar cele ieftine produse la noi care oricum nu prea se mai caută, vor fi făcute în Asia.

Tensiunile din Grecia sunt la maxim. Leul a coborât la minimul din ultimele 15 luni faţă de euro

Sursa: Zf.ro

Temerile investitorilor legate de o eventuală prăbuşire a Greciei au împins ieri cursul leu/euro la cel mai ridicat nivel înregistrat în acest an, BNR calculând un curs de 4,3210 lei pentru un euro.

Bursele din Asia scad, marcate de teama unei noi crize

Sursa: Bloombiz.ro

Acţiunile asiatice au căzut, joi, pe fondul unei creşteri a nivelului de îngrijorare ca problemele dificile ale datoriilor suverane se vor răspândi  în întreaga lume, generând cea de-a doua criză financiară globală.

Moment istoric – Nemții au decis: Salvează Europa. Din nou!

Sursa: Capital.ro

Deputaţii germani au început joi să dezbată extinderea Fondului european de salvare, asupra căruia trebuie să se pronunţe în cursul zilei, relatează AFP. Majorarea a fost votată într-o largă majoritate!

Cursul pentru euro atinge un nou maxim: 4,3533 lei/euro

Sursa: Adevărul.ro

Cursul de schimb publicat vineri de Banca Naţională a României a continuat să crească pentru a patra zi consecutiv şi a atins un nou maxim al ultimelor 15 luni, de 4,3533 lei/euro. Referinţa se apropie de maximul istoric de 4,3688 lei/euro, publicat la 30 iunie 2010.

Franks: FMI va reduce prognoza de creştere economică în 2012 la 2%, jumătate din proiecţia actuală

Sursa: Zf.ro

FMI va revizui la circa 2% prognoza de creştere economică a României de anul viitor, noua proiecţie fiind la jumătate faţă de estimarea actuală, în condiţiile în care riscurile de contagiune de pe plan extern s-au amplificat, a declarat pentru Mediafax Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România.

De ce nu ieftineşte BNR creditul? Se teme de fuga banilor şi de criza externă

Sursa: Money.ro

BNR a hotărât să ţină dobânda cheie la 6,25%, unde a fost fixată în mai 2010, deşi inflaţia a scăzut, ba chiar suntem într-un proces “accentuat” de dezinflaţie. De ce nu vrea Banca centrală să ieftinească creditul.

 

Comentarii nu sunt permise.