Revista presei 24 – 28 Octombrie publicat în Știri și analize | Tag-uri:

tălia pe resursele României se dezlănțuie. Exxon aduce un vapor de 1 mld. $ în Marea Neagră, iar Chevron străpunge pământul după gazele de şist în 2012

sursa www.zf.ro

Americanii de la Exxon Mobil speră ca alături de Petrom, cea mai mare companie din România, să poată intra în clubul select al firmelor care scot „aur negru” de la mari adâncimi prin lucrările pe care le fac în perimetrul Neptun din Marea Neagră.

Chevron va fora anul viitor pri­ma sondă în căutarea gazelor de şist din Româ­nia, cel mai în vogă com­bus­tibil al momentului. De reuşita acestor companii depinde însă nu numai profitul lor, ci şi inde­pendenţa energetică a României, care în lipsa unor noi descoperiri riscă să ră­mână fară petrol şi gaze în maximum 15 ani.    

„Unul dintre motivele pentru care am venit în România este progresul teh­nologiei. Când mi-am început eu cariera, nu se putea săpa la adâncimi mai mari de 200 de metri. Acum se poate merge la peste 3.000 de metri. Costurile sunt enorme, riscurile pe măsură, dar trebuie să înţelegem că vremurile petrolului uşor accesibil au trecut”, spune Ian Fischer, directorul general al ExxonMobil Exploration and Production Romania Ltd.

 

 

Discursul Regelui Mihai în Parlament

sursa www.wall-street.ro

Regele Mihai a declarat, în cadrul discursului susținut în Parlament, că România a evoluat mult în ultimele două decenii și țara are nevoie de cârmuitori respectați și pricepuți.

Indicele SIF-urilor a crescut cu 6,2% in sedinta BVB de Joi 27 Oct

sursa www.hotnews.ro

Indicii Bursei de Valori București au crescut cu peste 3% în ședința de tranzacționare de joi, în ton cu evoluția piețelor europene, după ce liderii europeni au ajuns la un acord pentru majorarea Fondului de Salvare pentru a pune capăt crizei datoriilor din zona euro.  

Germania a redus aproape la jumătate prognoza de creştere economică pentru 2012, la 1%

sursa: www.gandul.info

Guvernul german a redus aproape la jumătate prognoza de creștere economică pentru 2012, de la 1,8% la 1%, măsură care reflectă în mare parte perspectivele dificile determinate de criza datoriilor suverane din zona euro, transmite AFP.

Joi, Wall Street a inchis in crestere puternica: Dow Jones a castigat 2,86%, iar Nasdaq 3.32% 

sursa www.hotnews.ro

New York Stock Exchange a incheiat sedinta de tranzactionate de joi in crestere puternica, dupa acordul incheiat in zona euro, investitorii americani concentrandu-se acum asupra economiei Statelor Unite care pare sa se melioreze: Dow Jones a castigat 2,86%, iar Nasdaq 3.32%, potrivit AFP.

Regele unui trib nigerian dă în judecată Shell pentru 1 miliard de dolari

sursa www.totb.ro

Regele Emere Godwin Bebe Okpabi din Ogoni și alți patru lideri de trib cer un miliard de dolari companiei care, de peste 50 de ani, extrage și procesează petrol în Nigeria, exploatări care au dus la îmbolnăvirea multor locuitori și a contaminării pământului și apelor.

 
 

Comentarii nu sunt permise.