Revista presei 22-26 August publicat în Știri și analize | Tag-uri:

Cine a reuşit să-şi dubleze banii pe Bursa de Valori în luna august pariind chiar pe scăderea pieţelor?

Sursa: Zf.ro

Investitorii care au pariat pe scăderea pieţelor la finele lunii iulie şi au cumpărat cer­ti­fi­cate turbo short pe indicele german DAX (EBDAXTS) au putut câştiga între 140% şi 180%, în condiţiile în care indicele a scăzut cu 23%, având una dintre cele mai mari corecţii în rân­dul pieţelor dezvoltate.

Aurul înregistrează preţuri în scădere, poziţii deschise în creştere

Sursa: Economictimes.ro

Piaţa aurului devine tot mai atractivă pentru investitori, datorită ştirilor externe de peste ocean şi prezenţei market makerilor care lichidizează piaţa. Numărul poziţiilor deschise pe simbolul SIBGOLD a atins un nivel maxim, depăşindu-se pentru prima dată pragul de 3.000 poziţii. Creşterea numărului de poziţii deschise, concomitent cu scăderea preţului aurului confirmă începutul unui trend descrescător.

Strategia fiscală, optimistă dar nu lipsită de realism

Sursa: Capital.ro

Planurile fiscale ale Guvernului pentru următorii trei ani sunt axate mai mult pe reducerea cheltuielilor decât de majorarea veniturilor. Intenție temerară în condițiile în care 2012 este an electoral

BNR: Euro creşte uşor, francul elveţian scade moderat, iar aurul se prăbuşeşte

Sursa: Capital.ro

Moneda naţională s-a depreciat uşor în faţa euro la referinţa BNR, cursul urcând cu 0,09% (0,37 bani), până la 4,2525 lei, dar a câştigat teren pentru a patra zi consecutiv în raport cu francul elveţian. Totodată, în linie cu prăbuşirea cotaţiilor aurului pe piaţa internaţională, gramul de aur a scăzut puternic la referinţa BNR.

Dolarul a înregistrat cea mai mare creştere în raport cu yenul

Sursa: Bloombiz.ro

Dolarul a atins, joi, cel mai mare nivel din ultimele trei saptămâni împotriva yenului japonez, creşterea putând continua dacă şeful Fed, Ben Bernanke împiedică achiziţia unei noi runde de bonduri pentru stimularea economiei.

 

Comentarii nu sunt permise.