Revista presei 19-23 Septembrie publicat în Știri și analize | Tag-uri:

Bursele fierb. Pieţele europene au atins minimul ultimelor 26 de luni

Sursa: Bloombiz.ro

Bursele europene au scăzut joi cu peste 4%, atingând minimul ultimelor 26 de luni, după comentarii pesimiste din partea Federal Reserve si date macro nefavorabile in China si zona euro.

La ce mai foloseşte Bursa? Companiile listate au atras finanţări de doar 80 mil. € în trei ani

Sursa: Zf.ro

Doar 12 dintre cele 78 de companii listate în prezent pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au atras finanţări de pe bursă prin intermediul majorărilor de capital, iar listările private lipsesc cu desăvârşire.

Italia plange dupa „dolce vita”. Cum poate evita default-ul?

Sursa: Bloombiz.ro

Retrogradarea peste noapte a rating-ului Italiei de catre S&P împinge economia italiană către măsuri de austeritate drastice. Pentru a se salva, Italia trebuie să privească la situaţia Greciei şi să încerce să evite exemplul, spun analiştii.

Primul SIF care votează tranzacţia cu Erste. Austriecii scapă oficial de listarea BCR

Sursa: Economictimes.ro

Acţionarii SIF Muntenia au votat azi împotriva mandatării consiliului de administraţie pentru a cere listarea BCR şi în favoarea negocierii cu Erste a unei alte alternative de lichidizare a deţinerii de la BCR. Votul acţionarilor înseamnă în mod oficial că austriecii scapă de listarea BCR.

Joc de glezne la poarta Schengen. Vezi de ce am fost respinşi

Sursa: Bloombiz.ro

Aderarea la spaţiul Schengen s-a amanat pe termen nedeterminat, după ce Olanda şi Finlanda s-au opus categoric la aderarea României şi Bulgariei. Potrivit ministrului Imigraţiei din Olanda, Gert Leers, România trebuie să îndeplinească nu numai criteriile tehnice ci şi condiţiile ce ţin de lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate.

Fed dărâmă construcţia speranţelor investitorilor

Sursa: Economictimes.ro

Operaţiunea aşteptată de ţintire a unor dobânzi pe termen mai lung coborâte nu este de ajuns.


 

Comentarii nu sunt permise.