Revista presei 17-21 octombrie publicat în Știri și analize | Tag-uri:

Încrederea în economie creşte în Elveţia pentru prima dată după aprilie

Sursa: Economictimes.ro

Indicele ZEW după ce a atins în septembrie nivelul de -75,7 puncte, cel mai coborât de după decembrie 2008, măsura încrederii în economie a recuperat în octombrie până la -54,4, marcând o creştere accentuată, chiar dacă în continuare în zona de contracţie.

Franţa şi Germania nu au găsit o soluţie pentru criza Europei

Sursa: Business24.ro

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel s-au întâlnit, alături de mai mulţi lideri europeni, miercuri seara, la Frankfurt. Cei doi şefi de stat nu au ajuns la nicio înţelegere privind planul de salvare al Europei.

S&P se pregăteşte să scadă ratingurile a cinci ţări europene

Sursa: Bloombiz.ro

Standard & Poor’s (S&P) va cobori ratingurile a cinci ţări europene, printre care şi Franţa, cu una sau două trepte, dacă zona euro va reveni în recesiune şi costurile la care se împrumută guvernele vor creşte, se arată într-un raport al agenţiei, citat de Reuters.

Investitorii îşi recuperează cu greu încrederea în acţiuni

Sursa: Zf.ro

Bursa de la Bucureşti a scă­zut joi cu 0,45%, mai puţin decât marile burse euro­pene, pe o lichiditate de numai 20 milioane lei, din care 60% au reprezentat trazacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP).

RFI: PE vrea să reglementeze relaţiile comerciale cu China

Sursa: Hotnews.ro

China, un teren de investiţii propice pentru europeni sau o simplă iluzie? UE are un deficit comercial cu China. Motivele acestuia sunt dezbătute într-un studiu publicat la cererea Parlamentului European care se pregăteşte să propună o legislaţie pentru a ameliora situaţia, informează RFI Romania.

 

Comentarii nu sunt permise.