Revista presei 14 – 18 noiembrie publicat în Știri și analize | Tag-uri: ,

O familie de clujeni a ieşit cu brandul La Colline la export

 

sursa www.zf.ro

 

Pentru familia Spânu ideea unei afaceri în domeniul produselor lactate a venit la mijlocul anilor 2000. Atât Ion Spânu, cât şi soţia sa, Marcela, cea alături de care conduce afacerea, sunt de meserie medici veterinari, aşa că ştiu deja ce înseamnă creşterea animalelor, care sunt specificităţile fiecărei rase şi cum anume trebuie îngrijite. Medicul veterinar din Cluj a început să se gândească în ce fel ar putea ataca piaţa de produse lactate, şi aşa destul de aglomerată. Nu a durat foarte mult până când să pună puncte bine îngroşate pe „i”-urile din businessul său. A ales să intre pe nişa producţiei exclusiv din lapte de capră, brânzeturile după reţetă franţuzească urmând să fie produsele de bază din portofoliul afacerii.

Soţii Spânu au început, aşadar, să proceseze lapte de capră în 2007. Primul produs a fost o rotiţă de brânză de capră făcută după o reţetă adusă din Franţa, aşa-numita „fromage de chevre” sau „goat’s soft cheese”, un sortiment nelipsit din meniurile cochetelor restaurante franţuzeşti. „Am vrut să facem o afacere de familie, aşezând fabrica pe versantul sudic al Feleacului, la câteva minute distanţă de casa noastră, aşezată sus pe culme”, povesteşte Ion Spânu.

 

Marius Ghenea: Noua economie derivă din criză, dar aduce oportunități pentru antreprenori

sursa www.wall-street.ro

 

Noua economie are multe conotații pentru Marius Ghenea, unul dintre cei mai activi antreprenori de pe plan local, însemnând în primul rând “noua paradigmă de business” care derivă din criza economică mondială, dar înseamnă și numeroase oportunități pentru oamenii de afaceri și mai ales pentru antreprenorii valoroși și care se bazează pe inovație.

 

Asigurările au rămas pe minus în T3 din cauza scăderii preţurilor la RCA

sursa www.zf.ro

 

Asigurătorii au raportat pe primele nouă luni afaceri cu o valoare cumulată de 6,1 mld. lei (circa 1,4 mld. euro), în scădere cu 3,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul prăbuşirii vânzărilor de poliţe auto, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

 

Analiştii spun că bursa a încasat deja cam tot ce a fost mai greu

sursa www.zf.ro

 

Bursa de la Bucureşti a coborât uşor, cu 0,6%, pentru a patra zi consecutiv, într-o piaţă care a urmat într-un ritm mai lent scăderile burselor externe şi unde volumele de acţiuni tranzacţionate au fost apropiate de cele din şedinţa precedentă.

 

Cum s-au schimbat, în doar şapte luni, perspectivele economice ale României prezentate de Comisia Naţională de Prognoză

sursa www.gandul.info

 

În doar şapte luni, prognozele legate de principalii indicatori economici ai României, de la PIB, la inflaţie, sau număr mediu de salariaţi, au fost ajustate semnificativ, potrivit celui mai recent raport al Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP). Astfel, PIB-ul prognozat pentru anul viitor va fi cu 5,1 miliarde de euro mai mic faţă de valoarea estimată în raportul CNP din luna mai.

 

Guvernul condus de Lucas Papademos a obţinut votul de încredere al Parlamentului grec

sursa www.gandul.info

 

Guvernul condus de tehnocratul Lucas Papademos a obţinut, miercuri seara, votul de încredere al Parlamentului grec, informează AFP. Papademos, aflat la conducerea unui Guvern din care fac parte socialişti, politicieni de dreapta şi de extremă-dreapta, a obţinut majoritatea voturilor celor 300 de membri ai Parlamentului de la Atena.

 

China investește 10 milioane de euro în agricultura din Bulgaria. Vecinii noștri au cele mai reduse taxe din UE

sursa www.hotnews.ro

 

Compania chineză de stat Tianjin State Farms Agribusiness Group a investit 10 milioane de euro în arendarea a 20.000 de hectare de teren agricol în nord-vestul Bulgariei, cea mai saracă regiune a țării. Porumbul, plantele furajere și floarea-soarelui care vor fi cultivate pe această suprafață din regiunea Vidin vor fi exportate în China, transmite Novinite citată de Mediafax.

 

E oficial: Azerii intră piața europeană de gaze cu noua conductă Trans Anatolia

sursa www.adevarul.ro

 

Trans Anatolia este cel mai nou proiect de transport de gaze naturale din Azerbaijan către Europa, care traversează Turcia de la est la vest și care va costa șase miliarde de dolari. Numele oficial al conductei este Trans Anatolia Natural Gas Pipeline. Anunțul a fost făcut astăzi de Rovnag Abdullayev , președintele companiei azere de stat de petrol și gaze SOCAR.

 

 

Comentarii nu sunt permise.