Revista presei 10-14 octombrie publicat în Știri și analize | Tag-uri:

Suntem în recesiune? Din nou?

Sursa: Standard.money.ro

Analiştii ING şi-au modificat prognoza de creştere economică pentru România, pentru anul 2012. Noua prognoza vede o creştere de numai 1,1% în anul 2012, la sfert faţă de estimările FMI din urmă cu doua luni (între timp, reviziuite şi acestea în jos).

Momente-cheie care vor marca SOARTA EURO

Sursa: Fin.ro

Zona euro ,,fierbe” în aşteptarea unei soluţii . Slovacia se opune planului Fondului European de Stabilitate Financiara, însă respingerea unui prim vot nu ar trebui să încetinească planul pentru mult timp.

Cum repornim motoarele creşterii economice

Sursa: Adevărul.ro

Economia mondială este pândită de o nouă criză, însă aceasta încă poate fi evitată. Încetinirea ritmului de creştere a economiei până la cote de 0,1-0,2% îi face pe mulţi analişti şi şefi de stat să se teamă de reintrarea în recesiune.

Investitorii se tem să-şi asume riscuri, dar vor totuşi randamente: Au iesit de pe fonduri de acţiuni şi monetare pentru a intra pe obligaţiuni

Sursa: Economictimes.ro

Investitorii locali s-au refugiat in trimestrul al treilea, cel mai slab trimestru pentru Bursa din ultimii trei ani, in fondurile de obligatiuni, acestea fiind singurele care au inregistrat o crestere a numarului de investitori, potrivit datelor oferite de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Avertizarea lui Jean-Claude Trichet: BCE a ajuns la limita posibilităţilor. Rezolvarea crizei cade în sarcina guvernelor

Sursa: Zf.ro

Banca Centrală Europeană (BCE) a ajuns la limita posibilităţilor de susţinere a pieţelor financiare, iar rezolvarea crizei datoriilor de stat cade acum în sarcina guvernelor din zona euro, a declarat preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, într-un interviu pentru Financial Times.

 

Comentarii nu sunt permise.