Nu arunca banii, investește-i! publicat în Sanatate financiara | Tag-uri: , , , ,

În ziua de astăzi suntem bombardați non stop de firme sau produse care ne ademenesc să ne cheltuim banii în folosul lor, adică să le cumpărăm produsele sau serviciile! Cu toate acestea sunt câteva lucruri pe care putem evita să ne cheltuim banii:

Fast food : Produsele de tip fast food, fie că le cumpărăm de la shaormeria din colț sau produse semipreparate din magazine, sunt printre cele mai periculoase pentru sănătate. Prețurile sunt relativ mici, sau ne place nouă să credem că nu sunt mari. Mai bine îți pregătești ceva de acasă de mâncare. Nu ști să gătești? Internetul e plin de site-uri și bloguri a multor Jamie Oliver în devenire. Pe lângă banii economisiți scădeți și șansele de a lua în greutate.

Cât putem economisi: o medie pentru un Sandwich / kebab este de 10 lei. Dacă obișnuim să mâncăm zilnic fast food, putem economisi de la 200 lei pe lună, bani pe care îi putem folosi pentru a cumpăra fructe sau alte produse sănătoase.

Rețete miraculoase de slăbit sau pastile de slăbit: Pentru a slăbi este de bază regula inversă sănătății financiare: consumă mai mult de cât produci. Cei care oferă pastile și alte rețete de slăbit sunt conștienți de acest lucru și împreună cu aceste medicamente „minune” veți primi o dietă și recomandarea de a face mișcare!

Consultați un dietetician, cumpărați-vă o pereche de pantofi de sport! Kilogramele vor dispărea un pic mai greu, dar banii vă vor rămâne în buzunar.

Cât putem economisi: rețetele și dietele de slăbit sunt costisitoare, majoritatea oferindu-ne silueta pe care o dorim pentru sume cuprinse între 300 – 800 lei lunar.

Ziare și reviste: Chiar trebuie să cumperi ziare? Majoritatea publicațiilor au versiuni online, oricum petrecem mult timp în fața calculatorului! Există totuși publicații, în special reviste de specialitate, care poate dorești să le ai în format fizic. Soluția este simplă: abonament lunar, vei economisii aproximativ 50% din prețul revistei, iar dacă vânezi oferte speciale chiar mai mult!

Cât putem economisi: nu sunt sume foarte mari dar dacă le cumulăm cu altele pot deveni importante.

Chiar trebuie să mergi zilnic cu mașina? Într-adevăr este mult mai comod cu mașina și poate mai rapid, dar poți încerca cu încredere transportul în comun, mersul cu bicicleta, dacă nu este foarte departe serviciul, sau, de ce nu, mersul pe jos! Dacă totuși nu te poți lipsi de mașină, este urât afară, sau orice alt motiv încearcă să nu mergi singur în mașină! Sigur ai 1-2 colegi care locuiesc în zonă.

Cât putem economisi: depinde cât de mult folosești mașina, dar calculând un plin pe lună, putem economisii 150 – 200 lei în fiecare lună. O bicicletă de oraș nouă de calitate bună ne costă aproximativ 600-800 lei.

Aceste economii ne pot ajuta pentru îndeplinirea obiectivelor setate odată cu întocmirea unui buget, sau pot fi sume extra pe care le putem investi!

 

Un comentariu

  1. andrei:

    si cred ca astea sunt doar cateva modalitati prin care putem economisii bani. Cred ca un lucru foarte important este sa gandim economic, si asa vom actiona pe masura. Oare cate becuri ard intr-o incapere in care nu este nimeni, sau cata apa curge fara vreun folos s.a.m.d. Odata ce constientizam toate detaliile astea, constientizam si cat de multa risipa facem de fapt….frumoasa intentie, felicitari!