Microfinanțări sociale- KIVA publicat în Idei. Afaceri. Investiții., Sanatate financiara | Fără tag-uri

Acum câteva săptămâni un prieten a adus în discuţie numele unei organizaţii, KIVA.  Sub sloganul „Împrumuturi care pot salva vieţi” KIVA este o organizaţie non-profit care revoluţionează lupta împotriva sărăciei printr-o metodă foarte simplă: oferă oamenilor de pretutindeni posibilitatea să intre în contact cu mici întreprinzători din ţările în curs de dezvoltare şi să le acorde micro-împrumuturi, începând cu $25. Aceşti mici întreprinzători, având venituri mici, datorită acestor împrumuturi îşi vor putea permite să cumpere produse necesare activităţii pe care o desfăşoară şi să-şi câştige subzistenţa prin muncă proprie. Astfel, prin intermediul internetului, creditori şi mici afaceri de valoare sunt puşi faţă în faţă. Pentru a se realiza tehnic aceste împrumuturi, între finanţatori şi împrumutaţi se interpun instituţii financiare partenere KIVA. Împrumuturile sunt apoi înapoiate. În cazul în care clientul nu poate returna sumele primite, cel ce suportă pierderea este investitorul social.

Dar haideţi să vedem câteva idei de afaceri:

  • NONVIGNON 2 este un grup de 14 femei din Benin care au o mică afacere de comerţ cu ţesături. Până în momentul de faţă ele au strâns 67% din suma de 3.200 de dolari de care au nevoie.
  • Fausta din Peru are un restaurant pe care vrea să îl dezvolte. Vrea să strângă 5.375 de dolari, iar momentan a reuşit să adune 85% din sumă.
  • Ali, din Yemen, are o băcănie, solicită un împrumut de 950 de dolari pentru a se putea aproviziona.

Experienţa KIVA are şi un aspect personal. Poţi vedea  poze ale celor ce solicită împrumutile, date despre familia lor, unde studiază copiii etc.

De la lansarea din octombrie 2005, peste 180 de afaceri, din peste 60 de ţări au avut acces la capital cu dobândă 0 de la peste 700,000 de finanţatori KIVA.

Vă invit şi pe voi să vizitaţi site-ul www.kiva.org şi să sprijiniţi microafaceri în ţările în curs de dezvoltare. Cu doar 25 de dolari puteţi face o schimbare în orice colţ al lumii.

Ştiaţi că Grameen Bank este o organizaţie de microfinanţare şi o bancă pentru dezvoltarea comunităţii din Bangladesh care acordă microcredite fără colateral? Originile acestei bănci datează din 1976, iniţiatorul ei fiind Muhammad Yunus, el şi organizaţia lui primind premiul Nobel pentru pace în 2006.

 

Comentarii nu sunt permise.