Fondurile de investitii Carpatica ocupa locuri de top in randul fondurilor din Romania publicat în Știri și analize | Fără tag-uri

In anul 2013, echipa SAI Carpatica Asset Management, a obtinut rezultate notabile pentru investitorii fondurilor pe care le administreaza.

Conform clasamentelor realizate de Ziarul Financiar, FDI Carpatica Obligatiuni s-a clasat pe locul II in randul fondurilor monetare, de obligatiuni si instrumente cu venit fix din Romania (dintr-un numar de 17 fonduri), obtinand un randament de 7,32% in anul 2013. Acest fond reprezinta o alternativa la clasicul depozit si se adreseaza persoanelor care accepta un risc foarte scazut. In prezent, peste 40% din activele fondului sunt plasate in titluri de stat si obligatiuni municipale. La acest fond nu se percep comisioane de subscrierie si nici de rascumparare, investitorul avand posibilitatea sa se retraga oricand in fond.

FDI Carpatica Stock a realizat un castig de 14,79%, clasandu-se pe  locul II in radul fondurilor diversificate (dintr-un numar de 22 fonduri). Acest fond se adreseaza, persoanelor care accepta provocarile, asumandu-si un risc mediu-ridicat, in vederea maximizarii profitului. Ponderea actiunilor din portofoliu cotate la bursa depaseste 60%.

Fondul care ofera o diversificare echilibrata a investitiilor, FDI Carpatica Global, a ocupat locul III in randul fondurilor diversificate din Romania (dintr-un numar de 22 fonduri), inregistrand pentru investitorii sai o creste de 14% a banilor investiti. Ponderea actiunilor din portofoliu nu va depasi 35% din activ si sunt orientate spre sectorul energetic, un sector strategic al economiei romanesti, care a avut cele mai mari cresteri pe piata de capital in ultimii ani.

In plus, pentru a confirma performanta si administrarea activa a plasamentelor investitorilor fondurilor Carpatica, acestea ocupa din punct de vedere al randamentului obtinut in ultimii 5 ani, locuri de top in randul tuturor fondurilor diversificate din Romania (18 fonduri care au istoric in aceasta perioada), dupa cum urmeaza (sursa Asociatia Administratorilor de Fonduri)

LOCUL I – FDI CARPATICA STOCK – fond cu risc mediu-ridicat

LOCUL III – FDI CARPATICA GLOBAL  – fond cu risc mediu-scazut

Prin intermediul celor 3 fonduri, SAI Carpatica Asset Management administreaza active de peste 50 milioane lei, iar numarul investitorilor a depasit pragul de 1400.

 

Comentarii nu sunt permise.