Cum să devenim creativi publicat în Idei. Afaceri. Investiții. | Tag-uri: , , ,

Din ce în ce mai mult se cere să fim creativi, aproape în orice anunț de angajare, printre calități se enumera și creativitatea.

Este destul de răspândită ideea că, creativitatea, ar fi o calitate nativă pe care fie o ai fie nu!

Lucrurile, din fericire, nu stau așa. Evident că, la fel ca în orice activitate, înclinația nativă este un plus important dar nu definitoriu.

Creativitatea poate fi învățată! Și trebuie să fie învățată.

Creativitatea nu este un lucru spontan, în spatele unei idei bune, a unui articol, cărți, etc. stau multe ore de muncă produsul final fiind doar partea vizibilă a icebergului.

Vă propunem în articolul acesta câteva sfaturi pentru a vă transforma în persoane creative, pentru a transforma creativitatea într-un proces continuu nu în ceva întâmplător și sporadic:

Fii organizat !

Creativitatea se dezvoltă și se exprimă cel mai bine într-un mediu organizat, cu granițe bine stabilite! Dacă arunci cu idei diverse în diverse domenii nu ești creativ ci doar haotic!

Folosește-te de unelte de creativitate și de rezolvare de probleme( brainstormingul, mind mappingul, etc).

Fii la curent cu ce se întâmplă în domeniul tău de interes. Citește cât mai mult, nu ezita să încerci noutățile, asumă-ți riscul de a încerca noutățile.

Nu uita de regula celor 10.000 de ore:

Ai nevoie de 10.000 de ore de muncă într-un domeniu pentru a deveni specialist. Psihologul K. Anders Ericcson a fost cel care a format regula celor 10,000 de ore de muncă.

Învață de la alții, inspiră-te, nu trebuie să reinventezi roata!

Fii din când în când amator. Fii deschis către soluții și experienţe noi. Acestea semnifică disponibilitatea de a învăţa, de a încerca noul, de a explora, de a fi curios. Nu înceta să-ţi pui întrebări!

Expune-ți ideile, confruntă-le, acceptă feed back -ul.

Găsește-ți interese şi preocupări variate, hobby-uri multiple, unele dintre ele la nivel de performanţă. Diversitatea și interconectarea produc multe idei și soluții noi.

 

 

 

 

 

 

Comentarii nu sunt permise.