Cum reducem facturile? publicat în Sanatate financiara | Tag-uri: , , ,

Unele dintre cele mai importante cheltuieli lunare sunt cele legate de întreținere și utilități. Reducerea acestor cheltuieli ne pot aduce economii anuale însemnate.

Deși pare destul de greu, reducerea acestor costuri se poate face în general cu investiții minime, nivelul acestora crescând doar în cazul achiziționării de diverse echipamente, dar având în vedere durata acestora de viață și economiile produse, amortizarea se face relativ repede.

Echipamentele electrice de tipul televizoarelor, computerelor, monitoare, boxe, încărcătoare consumă energie electrică și în starea de stand-by, astfel oprirea acestora de tot în timpi de nefuncționare ne pot aduce o economie de 2% la factura de electricitate

 Înlocuirea becurilor incandescente cu cele fluorescente produce o reducere a costurilor cu aproximativ 3%.

Deși sunt mai scumpe decât cele clasice, un bec fluorescent are durata medie de viață de 5 ori mai mare.

Folosiți mașinile de spălat încărcate la maxim și pe programul economic, acesta este programul care consumă cel mai puțin curent și apă, economia față de alte programe fiind și de 60%

Acestea ar fi sfaturile care nu necesită investiții majore.

Totuși cei mai mari consumatori de electricitate sunt echipamentele electrocasnice, în special cele din generații mai vechi de 2000. Echipamentele noi din clasa A++ consumă cu până la 60% mai puțină energie, astfel dacă folosiți un frigider clasa A++ puteți economisii față de unul normal până la 200 lei anual.

Deși pentru mulți nu este o prioritate, o mașină de spălat vase obține o economie de 70% la energie și de 80% la apă.

Legat de economisirea apei, unul dintre cei mai mari consumatori este vasul de la toaletă, vasele vechi consumând 30 de litri la o folosire. De aceea este reomandată înlocuirea acestora cu vase care au opțiunea de folosire a jumătate de rezervor sau de oprire. Și nu uitați, toaleta nu este un coș de gunoi! Folosiți-o pentru scopul creat.

Pentru fiecare grad în minus setat la termostat, factura de încălzire scade cu 5%.

Vă dorim spor la economisit!

 

Comentarii nu sunt permise.