Cum putem obţine venituri pasive? publicat în Fără categorie | Tag-uri:

Independenţa financiară este un deziderat pe care oricine îl are, însă nu toţi reuşim să îl atingem. Un mod de a obţine independenţa financiară este de aţi dezvolta strategii prin care o parte din veniturile tale să provină din venitul pasiv.

Avantajul principal al acestui tip de venit reprezintă faptul că o dată ce ţi-ai dezvoltat o sursă de venit pasiv vei putea obţine bani cu minim de efort.

Iată câteva exemple de surse de venituri pasive:

* Chiria provenită de la proprietăţi imobiliare

* Profiturile obtinute din afaceri în care sunteţi acţionar

* Venituri de pe urma unui blog sau website propriu

* Dividende de la acţiuni

* Dobânzi de la obligaţiuni

* Pensie

* Drepturi de autor, brevete pentru invenţii

* Licenţe, mărci create

* Redevente din cărţi, cântece, publicaţii, sau alte lucrări originale

Veniturile pasive sunt o formă prin care să vă îmbunătăţiţi caştigurile în perioada de pensionare, dar mai mult decât atât te pot ajuta în situaţia unei întâmplări nefericite, cum ar fi pierderea locului de muncă.

Există două metode prin care poţi să îţi dezvolţi surse de  venit pasiv şi anume:

1. Surse de venituri pasive care necesita de capital

2. Surse de venituri pasive care nu necesită de capital

Dacă te concentrezi pe prima categorie vei avea nevoie de bani pentru a cumpăra acele active care să îţi asigure veniturile pasive. Fie că e vorba de o afacere în care eşti acţionar, fie că alegi să construieşti un imobil pe care ulterior să îl dai în chirie, trebuie să fi conştient de riscurile implicate, mai ales dacă banii investiţi provin din credite.

A doua categorie este reprezentată de veniturilor pasive care nu necesită capital pentru a începe. Fie că alegi să scrii o carte,  o melodie, să obţii un brevet de invenţie, să dezvolţi o mărcă comercială sau un site pe internet, îţi trebuie inteligenţă, inspiraţie şi multă muncă.

O soluţie eficientă şi raţională este să îţi foloseşti economiile, obţinute activ dintr-un loc de muncă sau dintr-o afacere, în active care să genereze ulterior fluxuri de venit pasiv. Trebuie să ştii de asemenea că veniturile obţinute pasiv mai prezintă un avantaj, şi anume acela al impozitării. De regulă veniturile pasive sunt impozitate la o rată mai mică decât veniturile active, pentru a oferi oamenilor un stimulent să investească în active care să dezvolte economia şi să creeze locuri de muncă. Aşadar, spor  la investiţii!

 

Comentarii nu sunt permise.