Cum obținem sănătatea financiară (partea a 4 a) publicat în Idei. Afaceri. Investiții., Sanatate financiara | Tag-uri: , , ,

Dezvoltarea Profesională

În contextul actual, siguranța pe termen mediu și lung a unui loc de muncă este dată doar de capacitatea noastră de a ne adapta și de a ține pasul cu noile tendințe și tehnici folosite în aria noastră de competență și de a ne dezvolta abilități și competențe complementare activității noastre. Altfel spus dezvoltarea și perfecționarea profesională trebuie să devină o activitate continuă.

Principalele motive

Schimbările majore în tehnologie

Ritmul schimbărilor tehnologice s-a accelerat în ultimele decenii. Practic, nu se mai pune problema pentru o companie de a găsi un produs vandabil, de a cuceri o piața și de a se menține pe această piața, ci de a se adapta mereu ținând cont de noile tehnologii și noile produse care apar. De aceea vechiul tip de angajat – angajatul executant – nu-și mai are loc în firma modernă, dacă ținem cont de faptul că schimbările tehnologice antrenează creșterea nivelului de calificare a personalului.

Uzura morală a cunoștințelor.

Până nu demult, o profesie se învăța o dată pentru întotdeauna, pentru o viață. În societatea actuală și mai ales cea a următorilor ani, prin dezvoltarea tehnologiei și posibilitatea de a aborda noi piețe mult mai ușor, este necesară o învățare continuă

 Schimbări majore ale forței de muncă.

Unele dintre schimbările cele mai importante care afectează forța de muncă sunt cele referitoare la creșterea gradului de educare a salariaților și la mărirea ariei de selecție a acestora prin deschiderea către forța de muncă din alte țări, astfel numai concurăm doar cu cei de pe piața locală, ci suntem în posibilă competiție cu oricine

Aceste schimbări au un impact direct asupra activității de formare și perfecționare profesională.

Conducerea propriei dezvoltări personale înseamnă a fi capabil de a:

  • Evalua propriile performanțe în comparație cu cerințele slujbei voastre prezente / viitoare prin solicitarea permanentă a unui feedback din partea colegilor și/sau a clienților.
  • Identifica propriului stil de învățare pentru direcționarea dezvoltării competențelor voastre.
  • Elabora un plan de dezvoltare personală și a-l aplica.
  • Utiliza diverse metode de investigare a intereselor personale în scopul dezvoltării sau îmbunătățirii cunoștințelor și competențelor.
  • Identifica și exploata oportunitățile de dezvoltare personală.

În primul rând este necesară o analiză a situației curente, pentru ați evalua punctele slabe, punctele forte și a identifica obiectivele și cale de urmat pentru a le atinge. O analiză SWOT poate fi foarte utilă pentru a determina aceste lucruri.

Obiectivele trebuie să fie SMART, adică să fie cuantificabile, pentru că altfel este mai greu să le urmărești evoluția. În același timp este recomandabil să ai obiective pe termen scurt, termen mediu și termen lung, dar și o metodă de recompensare, pentru a întări motivația de a merge mai departe.

Dezvoltarea personală nu trebuie realizată independent. Dimpotrivă, feedbackul din partea colegilor, a prietenilor și mentorilor are un rol vital în a vă ajuta să identificați care sunt punctele slabe și zonele care trebuie dezvoltate. Solicitarea unui feedback nu trebuie să facă parte doar din procesul anual de revizuire, ci trebuie să fie o constantă de-a lungul întregii voastre activități. Deschiderea către feedbackul pe care îl primiți reprezintă de asemenea o abilitate esențială, la fel ca și disponibilitatea de a acționa conform acestuia, în cazul în care considerați necesar.

Planurile de dezvoltare personală sunt un instrument folositor pentru construirea unei structuri în spatele obiectivelor dumneavoastră, iar acestea pot fi cât de simple sau detaliate doriți.

O parte dintre aceste cunoștințe le putem aprofunda sau învăța prin implicarea în proiecte de voluntariat, job part time sau alte activități de free – lancer.

Va urma.

 

 

Comentarii nu sunt permise.