Află care este cea mai bună investiţie în timp de criză! publicat în Idei. Afaceri. Investiții. | Tag-uri:

În unele cazuri o recesiune poate avea şi faţete pozitive, nu doar negative, deoarece atât companiile, cât şi oamenii vor încerca în astfel de momente să se debareseze de investiţiile proaste, de tehnologia învechită, de practicile desuete şi se vor concentra pe acele activităţi care reuşesc să aducă valoare adaugată. Dacă privim în trecut vom vedea că în general inovaţiile marcante au luat naştere în perioade de criză, atunci când lumea a fost nevoită să caute soluţii, să dezvolte noi metode, tehnici, strategii pentru a depăşi momentele mai puţin favorabile.

În articolele de pe CreativCuBanii am tot vorbit despre investiţiile în actiuni, în obligaţiuni, în fonduri mutuale sau în imobiliare… dar totuşi cea mai bună investiţie acum şi întotdeauna este investiţia în tine însuţi, investiţia în propria ta educaţie. Dacă inovaţia şi performanţa sunt cuvintele de ordine în perioade de recesiune atunci este de la sine înţeles de ce cele mai vulnerabile persoane în astfel perioade sunt persoanele slab calificate sau a căror calificare nu este în concordanţa cu cererea de pe piaţa muncii.

Recalificarea, accesul la informaţii cât mai complexe, dobândirea de competenţe şi aptitudini relevante pentru piaţa muncii sunt cea mai bună investiţie în această perioadă. Aşadar, începe cu propria persoana – investeşte în tine!

 

Comentarii nu sunt permise.