7 sfaturi celebre marca Steve Jobs publicat în Fără categorie | Tag-uri:

La sfârşitul lunii august ziarele au fost pline de titluri care anunţau retragerea de la conducerea Apple a lui Steve Jobs. Cu siguranţă toată lumea a auzit de compania Apple sau şi-a dorit cel puţin o dată vreun produs marca Apple, dar haideţi să vedem cine este Steve Jobs şi cum a reuşit să devină un important om de afaceri, inovator american.

Steven Paul Jobs s-a născut la 24 februarie 1955 şi este co-fondatorul Apple Computers. Până de curând acesta a fost CEO-ul acestei companii, precum și CEO al Pixar, până la achiziția acestui studio de animație de către compania Disney. Cel mai mare acționar al companiei Disney, Jobs este considerat ca fiind nu doar cel mai influent personaj din industria calculatoarelor, dar și din industria divertismentului.

Parcursul professional al lui Steve Jobs

La sfârşitul anilor 1970, împreună cu co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, Mike Markkula şi alţii, a conceput şi dezvoltat una dintre primele linii de calculatoare personale, seria Apple II. La începutul anilor 1980, Jobs a fost printre primii care a prevăzut potenţialul interfețelor grafice operate prin intermediul mouse-ului, astfel luând naştere Macintosh.

După ce a pierdut lupta pentru putere cu consiliul de administraţie, în 1985 Jobs a demisionat de la Apple şi a fondat NeXT. Preluarea de către Apple a companiei NeXT în anul 1996 l-a adus pe Jobs inapoi în conducerea companiei pe care a fondat-o, pe post de CEO, în perioada 1997-2011.

În 1986, el a achiziţionat divizia de grafică computerizată Lucasfilm Ltd, din care s-a dezvoltat mai apoi Pixar Animation Studios, companie achiziţionată în 2006 de Walt Disney Company.

Succesul lui Steve Jobs a fost determinat de străduinţa acestuia de a dezvolta produse care sunt atât funcţionale, cât şi elegante. Mai mult decât atât, Steve Jobs a ştiut să profite de toate oportunităţile ivite pe piaţă. Potrivit opiniei lui momentul “aici şi acum” nu se mai întoarce, iar ignorarea prezentului poate dăuna pe termen lung. Iată câteva sfaturi pe care Jobs le oferă antreprenorilor.

7 Sfaturi celebre de la Steve Jobs

1.        Inovaţiile care durează în timp sunt o combinaţie între artă şi ştiinţă. Dovadă stau produsele marca Apple. Spre exemplu, prima echipă care a care a lucrat la Mac a fost formată din specialişti din antropologie, artă, istorie sau literatură.

2.        Nu te lăsa doborât de eşec, mergi mai departe. Steve Jobs a reuşit să depăşească evenimentul nefericit al concedierii, revenind în business. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu vestea pe care a primit-o acum 8 ani, cum că nu mai are mult timp de trăit.

3.        Să nu crezi că poţi controla viitorul. Totuşi priveşte cu încredere, ceea ce în prezent poate părea un eşec poate deveni un success în viitor.

4.        Stabileşte-ţi aşteptări înalte de la tine şi de la cei din jurul tău. Angajaţii lui îl descriu pe Steve Jobs ca fiind obsedat de control şi perfecţionist.

5.        Fă-ţi o echipă cu cei mai talentaţi oameni. Steve Jobs a fost mereu interesat de talente, precum Phill Schiller, Jony Ive, Peter Oppenheimer sau Tim Cook. Aceştia contribuie semnificativ la succesul companiei Apple.

6.        Stay hungry, stay foolish – sfatul dat absolvenţilor de la Stanford, în celebrul discurs (vezi discurs). Nu trebuie să îţi potoleşti setea de curiozitate, mereu trebuie să vrei mai mult.

7.         Munca, determinarea şi viziunea sunt secretele succesului. Desi este considerat cel mai mare CEO care a existat vreodată, şi chiar părintele computerului modern, la sfarşitul zilei Steve Jobs este doar un alt om obişnuit, scrie Forbes. Este soţ, tată şi prieten. Când Jobs s-a întors la Apple, în anul 1990, firma era la un pas de faliment, iar acum este cea mai mare companie din lume. Aşadar, potrivit geniului din spatele Apple, totul este posibil prin muncă, determinare şi viziune asupra viitorului.

 

Comentarii nu sunt permise.