7 motive pentru care merită să investeşti în FDI publicat în ABC-ul FDI | Tag-uri:

Aşa cum v-am mai prezentat într-unul din articolele de pe CreativCuBanii fondurile de investiţii sunt o oportunitate de investiţie flexibilă, accesibilă, simplă, şi de ce nu, ieftină. Vă prezentăm mai jos o listă cu cele 7 motive pentru care merită să alegi Fondurile Deschise de Investiţii (FDI) pentru plasarea banilor tăi:

  1. Management profesionist: indiferent de condiţiile din piaţă este nevoie de un investitor cu experienţă pentru a face plasamente în condiţii optime de risc şi randament, precum şi să monitorizeze în permanenţă investiţiile făcute. În cazul fondurilor de investiţii există însă o echipa  întreagă preocupată cu alocarea eficientă a sumelor investite, alegând plasamente care se potrivesc cel mai bine cu obiectivele fondurilor. De reţinut că în timp ce managerii de portofolii caută cele mai bune oportunităţi de plasament, ei rămân totuşi alerţi la semnalele din economie şi de pe pieţele financiare.  În condiţiile modificării condiţiilor din piaţă managerii se pot reorienta, adaptabilitatea reprezentând astfel un plus adus de acest tip de investiţie.
  2. Diversificare: investitorii de succes ştiu că diversificarea investiţiilor anulează riscurile individuale. Astfel vorbim de portofolii, nu de investiţii singulare. Pe de altă parte, prin fondurile de investiţii un investitor are acces la o varietate mai largă de titluri de valoare, în condiţiile unor costuri mai mici (ex. obligaţiuni şi acţiuni emise pe alte pieţe, alte instrumente financiare stucturate/derivate).
  3. Capitalizare: referindu-ne la câştigul adus de câştigul unei investiţii. Spre exemplu, un depozit de 10.000 de lei aduce pe an un randament de 7%. La sfârşitul anului, suma obţinută este de 10.700 lei şi dorim să prelungim depozitul cu capitalizare. Astfel vom plasa 10.700 de lei, să presupunem că la acelaşi randament. În cazul unităţilor de fond principiul se păstrează. De-a lungul timpului capitalizarea duce la creşterea valorii investiţiei, astfel, cu cât investeşti mai devreme, cu atât mai repede investiţia ta creşte în valoare.
  4. Varietate: investitorii au posibilitatea de a alege, în funcţie de profilul de risc al fiecăruia, dintr-o gama largă de fonduri mutuale (monetare, de acţiuni, pe indici, de obligaţiuni, diversificate).
  5. Costuri reduse: principalele costuri implicate de fondurile de investitii se referă la cele de răscumparare sau subscriere, costuri ce diferă de la un fond la altul.
  6. Lichiditate: accesul la unităţile de fond se face uşor prin subscriere, iar în cazul în care un client doreşte să îşi recupereze investiţia făcută, poate să  îşi răscumpere unităţile de fond. Spre exemplu, în cazul FDI Carpatica Global şi FDI Carpatica Stock, plata răscumpărărilor se face în maxim 10 zile lucrătoare de la completarea cererii de subscriere.
  7. Investiţii iniţiale reduse: investitorii pot începe cu plasamente de mică valoare, chiar de 100 de lei pentru ca apoi să se facă investiţii adiţionale.
 

Comentarii nu sunt permise.