4 motive să investeşti în fonduri diversificate de investiţii publicat în ABC-ul FDI | Tag-uri:

1) Riscul este diversificat prin simplul fapt că nu îţi păstrezi banii în acelaşi coş. Fondurile de investiţii lucrează cu mai multe instrumente financiare, de la depozite bancare, până la acţiuni şi obligaţiuni, iar acest lucru înseamnă în primul rând diversificarea riscului investitorului.

2) Poţi să câstigi mai mult decât dobânda clasică, dacă lucrurile pe piaţa de capital sunt favorabile atunci randamentele sunt superioare. Pe termen lung acţiunile cotate la bursă îţi pot aduce sume mai mari decât dobânda oferită de bănci la depozite. În general, fluctuaţiile bursiere îi afectează pe speculanţi. Ideal este să începi să investeşti în această piaţă, în momentele în care preţurile sunt mici, cum se întâmplă în perioade de criză economică şi să ieşi doar atunci când piaţa înregistrează creşteri.

3) Dacă investeşti, nu cheltuieşti pentru că în momentul în care îţi propui să aloci o parte din venitul tău investiţiilor, automat devi mai responsabil cu banii tăi şi rezişti tentaţiei de a cheltui banii cu lucruri mai mult sau mai puţin utile. Investiţiile te ajută aşadar, să fi mai puţin cheltuitor.

4) Dacă nu obţii câştiguri foarte mari, priveşte-o ca pe o economisire. Realizarea de economii încă de la vârste timpurii va face ca la pensionare să trăieşti o viaţă fără grija zilei de mâine, bucurându-te de banii strânşi pe parcurs.

 

Comentarii nu sunt permise.